hirdetés

A világ legnépszerűbb lottói

hirdetés

Minden országnak megvan a maga kedvenc lottója, ugyanakkor akadnak olyan sorsjátékok is, amelyek egészen kiemelkedő érdeklődésre tartanak számot. Ezeket nagyon gyakran a hatalmas nyereményösszegek, valamint a több ország általi közös szervezés jellemzi. Persze, az előbbi két tényező összefügg, hiszen több résztvevő országgal nagyobb nyereményalapot lehet elérni.

Lottók

Forrás: pixabay.com; Fotó: jacqueline macou; Licenc: CC0; Link: https://pixabay.com/hu/j%C3%A1t%C3%A9kok-v%C3%A9letlenszer%C5%B1-loto-1363219/

hirdetés

Az amerikai kedvenc, a US Powerball

A US Powerball vonzereje mindenek előtt a busás főnyereményben rejlik, de persze ahogyan az az Egyesült Államokban szokás, számos eszközzel igyekeznek a nagyszabásúság és csillogás látszatát sugallni a szervezők a játékosok számára. 2015 októberében ráadásul a játékszabályok változásával a szerencsejáték szervezői még hatalmasabb főnyereményeket és még több nyertest ígértek.

A változásnak hamar meg is lett az eredménye, hiszen 2016 januárjában valaki megszerezte a rekordot jelentő 1,58 milliárd dolláros főnyereményt. Az elképesztő szerencsén felbuzdulva aztán újabb szerencsevadászok szálltak játékba, és ha a lottóláz - legalábbis a következő gigászi nyereményekig - némileg lejjebb is adott, a US Powerball népszerűsége töretlen maradt.

Mega Millions

Még ha két dudás nem is fér el egy csárdában, két szuper-népszerű lottó valahogyan megvan egymás mellett az Egyesült Államokban. Talán azért, mert ott is mindenkinek megvan a maga elképzelése arról, hogyan nyerhet többet, nagyobb eséllyel. Persze, e játék esetében is igaz, hogy a világ több táján akadnak rajongói, nemcsak Amerikában.

hirdetés

Ahogyan a Powerball, úgy a Mega Millions is a nagy nyereményösszegekkel csábítja elsősorban játékra a lottózni óhajtókat, és nem egyszer az itt kisorsolt összegek megközelítik, vagy időnként meg is haladják azt, amit a PowerBallon nyerni lehet. Éppenséggel két korábbi rekordot (előbb 648, majd 656 millió dollár) is a MegaMillions tartott, mielőtt a PowerBall megdöntötte volna őket.

EuroMillions

Az EuroMillions kontinensünk legnépszerűbb lottójátéka, egyúttal a hazánkban is játszható EuroJackpot "elődje". A játék szervezésében tizenhárom európai ország vesz részt, köztük például Nagy-Britannia, Belgium, Franciaország, Írország, vagy éppen Svájc.

hirdetés

Mindezek fényében talán nem is csodálkozunk rá, hogy Európa legnagyobb lottó-nyereményösszegeit az EuroMillionson lehet elérni - a halmozódás miatt ennek összege elérheti akár a 190 millió eurót is. Az év bizonyos időszakaiban ráadásul olyan különleges sorsolásokat tartanak, ahol a korábbi nyereményalaptól függetlenül 100 millió euróval emelik a főnyeremény összegét.

EuroJackpot

Az EuroJackpotot az EuroMillions sikere hívta életre, és ami a népszerűséget illeti, ez a játék sem marad el sokkal az előbbitől. Az EuroJackpotot immár tizennyolc ország részvételével sorsolják, amelyek egyike Magyarország. A főnyeremények itt is elképesztőek, hiszen a minimumot a10 millió euró jelenti, de a halmozódás miatt egészen 90 millió euróig is kúszhat ez az összeg. Ráadásul már nem is egyszer vittek el ennyit!

hirdetés

SuperEna Lotto

Az olasz SuperEna Lottón nem minden esetben találkozhatunk óriási főnyereményekkel, de időnként azért egészen magasra is felkúszik az elérhető pénzösszeg mértéke. Egy esetben például - nevezetesen, 2010 októberében - 177,7 millió eurót zsebelt be egy hetven játékosból álló társaság, amelyet aztán elosztottak egymás között. A SuperEna esetében ráadásul külön érdekességet jelent, hogy itt nem egy több európai ország szervezte játékról van szó, mégis előfordulnak esetenként igazán tekintélyes nyeremények.

Diós Anita

hirdetés